Our experience at Odoo Experience 2024: Innovation, networking, and inspiration.


Afgelopen week was ons team aanwezig op de Odoo Experience 2024, een jaarlijks hoogtepunt in de wereld van ERP-software. Met duizenden professionals uit de hele wereld, boeiende presentaties en talloze netwerkmogelijkheden, was het een unieke kans om dieper in te gaan op de toekomst van Odoo. We willen graag onze ervaringen delen en wat dieper ingaan op de hoogtepunten, zoals de Odoo 18-release en de functies die ons het meest hebben geïnspireerd. Ook kijken we alvast vooruit naar onze klantendag op 14 oktober, waar we veel zullen vertellen over de nieuwe versie van Odoo!

Welkom en eerste indrukken

De eerste dag begon met een inspirerende keynote van Fabien Pinckaers, de CEO van Odoo. Hij zette meteen de toon door te benadrukken hoe belangrijk het is om technologie toegankelijker en flexibeler te maken voor bedrijven van elke omvang. Deze visie sluit perfect aan bij onze eigen ervaring: steeds meer bedrijven zoeken naar een gebruiksvriendelijke, alles-in-één-oplossing die snel resultaat biedt.

Naast de keynote bezochten we verschillende sessies waarin Odoo-experts hun inzichten deelden over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Vooral de praktijkgerichte demo’s vielen op, waarbij live werd getoond hoe de nieuwe functies direct bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering. Het was ook een mooie gelegenheid om te netwerken met andere Odoo-gebruikers en partners, wat waardevolle inzichten opleverde.

Podcast release notes Odoo V18

Met behulp van AI maakte Maurice van Bilsen een podcast over de release notes in Odoo versie 18.

Beluister de podcast

Nieuwe features van Odoo 18

De tweede dag draaide om de toelichting op de officiële lancering van Odoo 18. Deze release biedt een hele reeks nieuwe functionaliteiten, die we volgende week tijdens onze klantendag op 14 oktober ook uitgebreid zullen bespreken. Hier zijn alvast enkele van de belangrijkste hoogtepunten:

  1. AI-integratie: slimmer werken
    Odoo 18 bevat diepere integraties van kunstmatige intelligentie. Met name de AI-geassisteerde inbox sprong eruit, waar e-mails automatisch worden gesorteerd en conceptantwoorden worden voorgesteld. Ook de verbeterde AI-voorspellingen bij voorraadbeheer en verkoopanalyses bieden nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om sneller te schakelen.
  2. Nieuwe gebruikersinterface (UI)
    De gebruikersinterface van Odoo is nog intuïtiever geworden. De nieuwe dark mode is niet alleen een visuele aanpassing, maar ook ergonomisch beter voor langdurig gebruik. De gehele interface voelt sneller en soepeler aan, wat resulteert in een prettigere gebruikerservaring.
  3. Marketing automation 3.0
    De marketingmodule heeft een grote upgrade gekregen, waardoor je nog beter gepersonaliseerde campagnes kunt creëren en automatiseren. De verbeterde AI helpt marketeers bij het optimaliseren van campagnes in real-time, wat een grote winst is voor iedereen die actief is in de marketing.
  4. Uitgebreide rapportagemogelijkheden
    Odoo 18 biedt krachtige nieuwe tools om rapportages te personaliseren en analyses uit te voeren. De snelheid en precisie waarmee data kan worden verwerkt, zorgt ervoor dat beslissingen sneller en onderbouwder kunnen worden genomen.
  5. Verbeterde integraties met externe applicaties
    Een van de sterke punten van Odoo is de flexibiliteit in integratie met andere tools. In versie 18 is de compatibiliteit met Google Workspace, Microsoft 365, en e-commerceplatformen zoals Shopify en WooCommerce nog verder verbeterd.



Reflectie op de experience

Hoewel Odoo 18 indrukwekkende nieuwe functies introduceerde, moeten we eerlijk zijn dat de algehele impact van dit jaar minder spectaculair was dan voorgaande jaren. In voorgaande edities waren er vaak meer "wauw"-momenten en baanbrekende onthullingen. Dit jaar lag de focus vooral op grote veranderingen op het gebied van ontwikkelingen en technische verbeteringen, wat zeker waardevol is maar minder enthousiast overkwam.

Vooruitblik: onze klantendag op 14 oktober

Wat de Odoo Experience voor ons extra waardevol maakte, was de mogelijkheid om de nieuwste functionaliteiten direct te vertalen naar onze eigen praktijk. En daar kunnen we niet wachten om onze klanten mee te verrassen! Op 14 oktober organiseren we een klantendag, waar we uitgebreid ingaan op de nieuwe functies van Odoo 18 en hoe deze kunnen worden toegepast om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Tijdens deze klantendag zullen we onder andere het volgende delen:

    • Presentatie van Cravit: Onze ambities
    • Haal het maximale uit Odoo - praat met de Odoo accountants
    • Odoo Versie 18: Wat hebben we gezien op de Odoo Experience?
    • Migratie naar een nieuwe versie: Hoe pak je dat goed aan?
    • Odoo in de praktijk: Korte business case per aanwezig bedrijf

Conclusie: Odoo 18 en de toekomst van ERP

De Odoo Experience 2024 was voor ons een geweldige gelegenheid om nieuwe inzichten op te doen en inspiratie te halen uit de meest recente technologische ontwikkelingen. Odoo 18 is een indrukwekkende stap voorwaarts in de wereld van ERP-software, met krachtige AI-tools, verbeterde gebruiksvriendelijkheid, en diepere integratiemogelijkheden.

We kijken ernaar uit om de nieuwe mogelijkheden van Odoo 18 in praktijk te brengen en dit te delen met onze klanten op 14 oktober. Zorg ervoor dat u erbij bent en ontdek hoe Odoo uw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen!

Wilt u meer weten over onze klantendag of over de nieuwe release van Odoo?   

Nieuwe Features in Odoo 18: weer een prachtige efficiencyslag.